A început Marșul Centenarului: 1300 de km de la Alba Iulia la Chișinău

Autor: , in Actualitate / Social / 2 iulie, 2018, 08:15

Participanţii la Marea Adunare de la Alba Iulia au dat startul Marşului Centenar. După ce reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai societăţii civile din România şi Republica Moldova au aprins Flacăra Unirii în faţa Catedralei Reîntregirii Neamului, sute de manifestanţi au pornit în marş, pe jos, spre Chişinău.

Flacăra Unirii va fi purtată sub forma unei ştafete pe o distanţă de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile. Alba Iulia-Teiuş-Unirea-Turda-Cluj-Napoca-Căianu Mic este traseul primei etape din Marşul Centenar, în intervalul 1-5 iulie. Participanţii la marş vor fi întâmpinaţi de primari şi localnici.

„Veniţi cu noi în marş, veniţi când trecem Prutul şi mai ales, pe 1 septembrie la Chişinău. Noi suntem oameni ai faptelor. Ne-am propus să strângem un milion de semnături pentru a face Unirea şi le vom strânge. E nevoie de fiecare dintre voi pentru asta. La sfârşitul anului avem alegeri parlamentare peste Prut. Trebuie să facem dreptate în Republica Moldova. Dar să nu se înşele nimeni, singura formă de a face dreptate este Unirea cu România. Nu trebuie să aşteptăm aceste alegeri şi să continuăm să ne închinăm la graniţa de la Prut. E timpul să o dăm jos şi începem cu acest marş, kilometru cu kilometru”, a declarat George Simion, preşedintele Acţiunii 2012.

Manifestaţia care se derulează pe parcursul a două luni se va încheia pe 1 septembrie, la Chişinău, printr-o manifestaţie stradală de mare anvergură.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X