Blestemul „Balonului de Aur”; Niciodată un deținător n-a câștigat titlul suprem

Autor: , in Sport / 2 iulie, 2018, 13:23

Cupa Mondială din Rusia a rămas fără cei mai importanți doi jucătorii din ultimii ani. Atât Lionel Messi (31 de ani), vedeta Argentinei, cât și Cristiano Ronaldo (33 de ani), vedeta Portugaliei, au plecat deja în vacanță după ce ambele reprezentative au fost eliminate încă din faza ”optimilor”.

Dincolo de acest aspect, care anunță încet dar sigur apariția unor alți fotbaliști în prim planul mondial, cum este cazul lui Kylian Mbappe (19 ani), noul star al Franței, eșecul lui ”CR7” la acest turneu final demonstrează, încă o dată, faptul că fotbalistul care câștigă ”Balonul de Aur” nu poate triumfa și la Cupa Mondială, scrie Digisport.

Putem vorbi chiar și de un ”blestem” pentru că niciodată, din 1958 și până în prezent, niciunul dintre cei 16 fericiți câștigători ai premiului de ”cel mai bun fotbalist al anului anterior”, care mai apoi au evoluat și la Cupa Mondială, nu au reușit dubla lovitură. Și vorbim aici de mari nume ale fotbalului planetar, cum ar fi Di Stefano, Eusebio, Cruyff, Rummenigge, Platini, Van Basten, Baggio, brazilianul Ronaldo, Owen, Ronaldinho, Messi și Cristiano Ronaldo.

Portughezul este singurul care a avut această șansă de două ori, și la Mondialul din 2014 și la Mondialul de acum, dar de fiecare dată a ratat șansa de a câștiga marele trofeu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X