Șirul de proteste organizate în ultimele săptămâni ar putea să dispară, din cauza ingnoranței și a lipsei de reacție din partea guvernării, aceasta fiind, în opinia expertului în comunicare Aurelia Peru, cea mai aeficientă metodă împotriva furiei populare.

„Percep ca fiind mult prea optimiste comentariile din „Evenimentul Zilei”, potrivit cărora protestele din PMAN sunt „un început care va mătura toată această clasă politică”. Mă tem că intensitatea acestei revolte populare va fi redusă până la o „inhibare” de rutină. Trebuie să constat că aceeași tactică, pe care o reiterează puterea în prezent, a fost aplicată (cu succes) și în cazul evenimentelor similare din 2015, când electoratul a aflat că, sub tutela guvernării, au fost furate trei bănci din țară. Ignoranța – iată tactica puterii de la Chișinău și arma eficientă a acesteia împotriva furiei populare. Iată instrumentul strategic, folosit de cei în poziții de putere, pentru a abate atenția de la problemele societății. Anume ignoranța face ravagii în politică”, opinează expertul.

Peru face trimitere, în acest sens, la demolarea „orașului democrației” în 2015.

Vorbind despre manifestația de protest, organizată duminică, 1 iulie, experta spune că opoziția pro-europeană nu mai poate cere legitimarea primarului ales democratic.

„Gata! Trenul a plecat din gară. Din gara democrației. Altminteri, folosesc fraza fariseică a unui lider politic, riscăm „să creăm un precedent” extrem de periculos. La toamnă, în parlamentare, dacă învinge opoziția, simpatizanții lui Igor Dodon vor cere în PMAN anularea rezultatelor scrutinului. Pe scurt. Urât. Periculos. Capcană. Nu este facebook-ul canal potrivit pentru a intra în detalii. Acum este important să se rezume ingerința factorului politic în actul democratic și consolidarea forțelor autentic democratice în contextul alegerilor parlamentare. Opoziția are nevoie de o strategie și tactică. Am mai scris și reiterez: văd un singur partid, care ar înrola PAS, PPDA, PLDM, alte formațiuni cu denumirea simbolică – Partidul Rezistenței și Demnității Naționale”, se mai arată în mesajul expertei în comunicare Aurelia Peru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •