Filip s-a victimizat la Washington: Guvernul său ar fi victima haosului post-electoral din Chișinău

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 iulie, 2018, 11:28

Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip s-a aflat la Washington săptămâna trecută, unde a continuat să își apere guvernul, victimizându-se în fața occidentalilor.

Filip le-a spus americanilor că decizia Curții Supreme de Justiție de a invalida rezultatele alegerilor din Chișinău este „o lovitură majoră pentru guvernul său”, relatează Washington Post.

Filip a negat faptul că guvernul său a jucat vreun rol în decizia Curții Supreme de Justiție de a invalida mandatul primarului ales Andrei Năstase.

„Vreau să repet că guvernul și partidul de la conducere sunt cele care suferă cel mai mult de pe urma acestor acțiuni”, a spus Filip unui grup de jurnaliști de la Washington Post.

Experții occidentali nu se lasă, însă, păcăliți de postura de victimă pe care și-o asumă premierul Filip.

Ellie Knott, un expert în științe politice de la London School of Economics, Marea Britanie, vorbește despre cum Andrei Năstase îl acuză pe Vladimir Plahotniuc de orchestrarea deciziei curții de a anula mandatul de primar.

Deși cei doi se declară ambii pro-europeni, Knott susține că „Plahotniuc o face doar pentru a se promova pe sine, pe aliații său și partidul său drept unicii pro-europeni și reformatori din oraș”.

Knott a mai adăugat că utilizarea sistemului judiciar, acuzat de multă vreme de corupție, pentru a crea dubii cu privire la sistemul electoral este un lucru riscant pentru Moldova, care va avea alegeri parlamentare în toamnă.

„Plahotniuc se joacă cu focul”, a spus expertul britanic.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X