Hyundai ar putea cumpăra Grupul Fiat-Chrysler: Asiaticii așteaptă scăderea acțiunilor pentru ca prețul să fie cât mai mic

Autor: , in Auto / 2 iulie, 2018, 11:36

În toamna anului trecut, presa internațională a publicat o serie de informații potrivit cărora Hyundai era interesată să achiziționeze Grupul Fiat-Chrysler. La vremea respectivă, speculațiile au fost negate de oficialii celor doi constructori, însă informațiile au revenit acum în actualitate.

Publicația Asia Times cu sediul la Hong Kong citează surse interne potrivit cărora Hyundai este acum pregătită să facă o ofertă concretă. Astfel, constructorul asiatic așteaptă ca prețul acțiunilor Fiat-Chrysler să scadă pentru a putea face achiziția la un preț cât mai mic.

Oferta concretă urmează să fie lansată până în mai 2019, atunci când Sergio Marchionne va părăsi postul de CEO al constructorului, scrie Automarket.ro.

În urma plecării lui Marchionne, John Elkann va fi unul dintre cei mai influenți acționari ai constructorului, însă acesta nu este interesat să conducă un producător de mașini, astfel că o fuziune cu Hyundai ar putea fi atractivă din perspectiva sa. În plus, contextul de piață nu este unul favorabil pentru Fiat-Chrysler.

„Elkann este conștient că Fiat-Chrysler se îndreaptă spre furtuna perfectă: fără modele noi, cu o tehnologie mediocră comparativ cu rivalii și fără nicio strategie reală pentru mașini electrice, pe lângă creșterea prețului la petrol”, susțin sursele publicației citate.

În prezent, o acțiune Fiat-Chrysler costă circa 19 dolari pe bursă din New York, iar valoarea de piață a companiei este de circa 28 de miliarde de dolari. O fuziune între Hyundai și Fiat-Chrysler ar da naștere celui mai mare constructor auto din lume, întrucât vânzările anuale totale ale celor două companii sunt de circa 11.5 milioane de unități.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X