Wimbledon 2018: Cine i-ar putea lua locul Simonei Halep în fruntea ierarhiei WTA

Autor: , in Sport / 2 iulie, 2018, 12:56

Daneza Caroline Wozniacki şi americanca Sloane Stephens sunt singurele care pot ameninţa, prin rezultatele de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Şlem al anului, poziţia de lider al clasamentului mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) deţinută de românca Simona Halep.

Caroline Wozniacki, campioana de la Australian Open, e obligată să ajungă în finală la All England Club pentru a o putea detrona pe Halep, iar dacă Simona ajunge în semifinale, atunci daneza va trebui să ia titlul, precizează site-ul WTA. Wozniacki a fost numărul unu WTA anul acesta timp de patru săptămâni, după victoria de la Melbourne.

Halep, câştigătoarea titlului la Roland Garros, va ajunge în timpul turneului la 36 de săptămâni (din ultimele 40) în fruntea ierarhiei mondiale, din care 20 consecutive, începând din 26 februarie, scrie Agerpres.

Stephens, campioana de la US Open, are şansa de a deveni numărul unu în tenisul feminin dacă va obţine titlul la Londra, dar e nevoie şi ca Simona Halep să piardă în primul tur, iar Wozniacki să fie eliminată înainte de finală.

Garbine Muguruza, numărul trei mondial, care deţine titlul la Wimbledon, nu va putea urca pe primul loc WTA chiar dacă va obţine un nou trofeu la Wimbledon.

Halep va debuta marţi la Wimbledon, contra japonezei Kurumi Nara.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X