(FOTO) Cum alegi un pepene bine copt: Care este diferenţa de gust dintre cei rotunzi şi cei alungiţi

Autor: , in Social / 3 iulie, 2018, 13:22

Alegerea pepenelui perfect nu este una din cele mai uşoare sarcini. Fie că ne dorim să fie bine copt, mai zemos sau suficient de dulce, respectarea câtorva reguli ne va ajuta să plecăm acasă cu fructul mult dorit.

Este sezonul pepenilor şi pieţele sunt pline. Zemosul fruct este în timpul verii o bună opţiune în locul desertului. Când mergem la piaţă trebuie să ştim să alegem pepenele perfect. De ce trebuie să ţinem cont atunci când cumpărăm pepeni:

Pepenele ar trebui să aibă pete gălbui, nu albe

Un pepene care are pete albe nu va fi niciodată la fel de zemos şi dulce precum unul care are pete de culoare gălbui-portocalie. Pata respectivă este locul în care a fost în contact cu solul, de aceea se decolorează coaja, scrie BrightSide.me

Defecte lemnoase pe coajă

Nu da la o parte pepenii care prezintă defecte pe coajă, cum ar fi cele din imaginea de mai sus. Acest lucru semnifică faptul că albinele au polenizat de mai multe ori florile, iar pepenele va fi foarte dulce.

Alegem un pepene rotund sau alungit?

Potrivit specialiştilor, pepenii alungiţi sunt mai zemoşi, în timp ce un pepene rotund va fi mai dulce.

Fiţi atenţi la greutatea pepenelui

Indiferent de dimensiunea pepenelui, reţine că acesta trebuie să fie foarte greu atunci când îl ridici.

Codiţa trebuie să fie uscată

Dacă pepenele pe care l-ai ales are codiţa uscată, înseamnă că este copt. În schimb, dacă este verde, înseamnă că a fost cules prea devreme.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X