(VIDEO) Flashmob în fața Parlamentului: PLDM cere adoptarea unei declarații privind încălcarea drepturilor omului, după anularea alegerilor

Autor: , in Fără categorie / 5 iulie, 2018, 09:19

PLDM va veni cu o solicitare în cadrul ședinței Legislativului de astăzi, pentru a introduce pe ordinea de zi o declarație privind încălcarea drepturilor omului în contextul invalidării alegerilor din Chișinău. Anunțul a fost făcut în cadrul flashmobului organizat de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM pentru a cere deputaților să îndeplinească cele trei revendicări menționate în Rezoluția adoptată la 1 iulie 2018.

În cadrul flashmobului organizat, în această dimineață, în fața Parlamentului, deputații PLDM au ieșit în fața manifestanților, anunțând că vor cere introducerea pe ordinea de zi a ședinței Legislativului o declarație privind încălcarea drepturilor omului în contextul invalidării alegerilor din Chișinău.

„Fracțiunea PLDM a fost și este alături de d-voastră. În această ședință, fracțiunea PLDM va veni cu o solicitare de a introduce pe ordinea de zi o declarație cu privire la încălcarea drepturilor omului, a principiilor fundamentale ale democrației și a statului de drept în contextul invalidării și anulării alegerilor locale noi din mun. Chișinău”, a anunțat deputatul Tudor Deliu.

„Vom solicita și vom ruga să fie pusă votului, vom vedea care va fi reacția celorlalți. Dacă va fi introdusă în ordinea de zi, se vor discuta acele revindecări discutate la data de 1 iulie în Piața Marii Adunări Naționale”, a mai spus Tudor Deliu.

Cele trei revendicări, votate de cetățeni în cadrul protestului din 1 iulie, presupun confirmarea legalității alegerilor și validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase, anularea sistemului electoral mixt și revenirea la cel proporțional și demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la luarea deciziilor ilegale ce au dus la invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X