Nissan profită la maximum de recent lansata nouă generație a lui Leaf pentru a aduna cele mai multe vânzări înregistrate de o mașină electrică în Europa în primele cinci luni ale anului 2018.

În primele cinci luni ale anului, noua generație Nissan Leaf s-a instalat pe prima poziție a vânzărilor la nivelul continentului în clasamentul vânzărilor de mașini pur electrice. Leaf a reușit să crească în vânzări cu 56% față de aceeași perioadă a anului trecut, când pe piață se afla încă generația anterioară a modelului electric japonez. Datele sunt oferite de analiștii de la Jato Dynamics, care monitorizează înmatriculările la nivelul tuturor țărilor europene.

Prin cele peste 14.500 de unități vândute la nivelul continentului, Nissan Leaf a reușit să detroneze Renault Zoe din poziția de top pe care modelul francez o deține de trei ani la nivel european. Diferența dintre cele modele este de 1000 de mașini în perioada ianuarie-mai 2018.

Performanțele lui Leaf și ale lui Zoe le așază la diferență serioasă de restul plutonului, confirmând avansul pe care Renault-Nissan îl au la acest capitol la nivelul cotei de piață europene, scrie Automarket.ro.

Pe locul al treilea al clasamentului vânzărilor de mașini electrice se află Volkswagen e-Golf, cu 8100 de unități vândute (dar cu o creștere imensă, de 240% față de anul trecut), în timp ce pe locul al patrulea vine BMW i3, cu aproape 7000 de unități (+16%).

Cele două modele Tesla disponibile care sunt livrate astăzi în Europa, Model S și Model X, ocupă locurile 5 și 7 în clasament, între ele intercalându-se versiunea electrică a lui Smart Fortwo.

Clasamentul complet al vânzărilor de electrice în Europa:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •