Emoții pentru copiii blocați în peștera din Thailanda. Au trimis scrisori părinților

Autor: , in Externe / 7 iulie, 2018, 14:46

Emoţiile sunt la cote maxime în Thailanda, unde toată lumea urmăreşte cu sufletul la gură cazul celor 12 copii captivi într-o peşteră. Sâmbătă se împlinesc două săptămâni de când elevii şi antrenorul lor sunt în subteran. Rudele care-i aşteaptă la ieşirea din peşteră aşteaptă un semn din partea lor, iar în această dimineaţă au primit scrisori semnate de cei dinăuntru. Sunt rânduri în care copiii îi asigură pe cei dragi că starea lor de sănătate e bună. Nu se ştie, însă, cât timp, fiindcă încep să rămână fără oxigen. Starea lor s-ar putea înrăutăţi atât de mult, încât să nu se mai poată face nimic pentru salvarea lor.

Copiii au trimis scrisori părinţilor în care îi asigură că sunt bine, iar unii dintre ei au cerut mâncare, precum pui prăjit. „Tată, mamă, nu vă faceţi griji în privinţa mea, pregătiţi-vă să-mi aduceţi pui prăjit”. „Nu-ţi face griji în privinţa mea, mi-e dor de toată lumea şi vreau să mă întorc cât mai repede”. Sunt doar două dintre mesajele pe care copiii captivi în peşteră le-au transmis celor dragi. Scrise în general într-o notă optimistă, rândurile au stârnit emoţii printre rudele care-i aşteaptă la ieşirea din peşteră.

„Doamna profesoară, nu ne daţi multe teme”, cere un tânăr într-una dintre scrisori.

„Nu vă faceţi griji, sper că nu uitaţi de petrecerea de ziua mea”, a scris un alt copil, în timp ce antrenorul celor 12 elevi, aflat şi el în subteran, şi-a cerut scuze într-o scrisoare separată că i-a dus acolo pe cei mici.

Antrenorul, Ekkapol Chantawong, a scris: „Dragi părinţi, toţi copiii sunt bine, echipa de salvare ne tratează bine. Promit că voi avea grijă de copii cât de bine pot. Mulţumesc tuturor care au venit să ajute. Le cer scuze sincere părinţilor”, le-a transmis el celor de afară.

Între timp, cele două mii de persoane implicate în operaţiunea de salvare fac eforturi supraomeneşti să-i scoată cât mai repede pe copii din peşteră. Situaţia s-a complicat acum din cauza lipsei oxigenului, motiv pentru care la faţa locului au fost aduse mai multe rezervoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X