Valeriu Munteanu: Consecința atacurilor lui Candu și Filip la adresa UE va fi izolarea și mai mare a Republicii Moldova

Autor: , in Politic / 9 iulie, 2018, 16:25

Declarațiile făcute de speakerul Andrian Candu și premierul Pavel Filip cum că oficiali ai Uniunii Europene s-ar fi dedat la acțiuni ce depășesc cadrul legal și normele democratice general acceptate și respectate cu sfințenie în UE, dinamitează minimul de încredere și necesitatea permanentă de dialog dintre conducătorii Republicii Moldova și instituțiile și oficialii UE, dar și a altor parteneri de dezvoltare ai statului nostru. De această părere este vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu.

„Candu și Filip au evitat, deliberat, să dea nume și astfel au trecut într-o oală comună a „delicvenților” pe toți reprezentanții UE, fie că este vorba despre Parlamentul European, Comisia Europeană sau alte instituții comunitare. Ori dacă a fost așa cum spun domnii Candu și Filip, aceștia trebuiau să denunțe aceste „cazuri de abuz” în ordinea cuvenită, la persoanele sau instituțiile ierarhic superioare. Dar dacă, domnii Candu și Filip în agitația cotidiană au interpretat greșit mesajele primite, sau li s-a năzărit că oficialii UE fac presiuni ilegale?!”, se întreabă Munteanu.

Consecința acestor declarații, în opinia liberalului, va fi cu siguranță „izolarea și mai mare a Republicii Moldova, lipsa de dorință a reprezentanților UE de a comunica elementar cu conducătorii statului nostru, întru a nu fi acuzați ulterior de abuzuri și amestec în treburile interne ale statului nostru”.

„În aceste condiții, cred cu tărie, că în termeni cât mai proximi, pentru binele Republicii Moldova, pentru speranța unui dialog minim cu UE, domnii Candu și Filip, fie trebuie să reinterpreteze declarațiile dumnealor la adresa „unor oficiali UE”, fie trebuie să facă publică lista celor „care au încercat” să-i influențeze „negativ” și să denunțe aceste „abuzuri”. Altfel, intrăm într-o eră glaciară în relația cu UE, stare din care vor pierde foarte mult cetățenii statului nostru”, mai spune liberalul Valeriu Munteanu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • după prostiile acestui bou cu caracatița și alte kkt-uri, nu îmi vine a crede că acesta mai poate gândi!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X