Năstase comentează reacțiile liderilor PD la Rezoluția PE: Și-au scos măștile

Autor: , in Actualitate / Politic / 10 iulie, 2018, 14:00

Reacția liderilor PD la Rezoluția Parlamentului European în privința Republicii Moldova a fost una „dezastruoasă”, susține președintele Platformei DA, Andrei Năstase, care consideră că aceștia și-au scos astfel măștile.

„Regimul și-a dat arama pe față, cum se spune, și-a scos masca și și-a arătat chipul adevărat. Unul antieuropean, antidemocratic, populist și autoritar. Candu, Filip, Gămurari și Plahotniuc însuși au manipulat, au spus minciuni gogonate, au atacat mojicește și au învinuit de eșecul așa-ziselor reforme instituțiile Uniunii Europene, în special în ce privește justiția capturată. Aberațiile de genul că Rezoluția a fost votată doar de Partidul Popular European nu poate stârni decât nedumerire, întrucât se știe că cinci din cele șapte grupuri parlamentare au susținut și votat consensual Rezoluția în chestiune, după ce fiecare grup depusese propriul text de rezoluție”, a declarat Năstase în cadrul unui interviu pentru Tribuna.

El a declarat că premierul Pavel Filip a mințit atunci când a spus că banii europeni erau destinați alimentației copiilor din grădinițe.

„Apoi minciuna lui Filip că banii europeni sistați ar fi fost direcționați către alimentația copiilor este cu totul deplasată deoarece se știe clar că mijloacele financiare erau destinate pentru suplinirea bugetului în general, nu pentru niște plăți cu o anume țintă. Este clar că acest lucru a fost declarat pentru a fi tirajat de holdingul uzurpatorului, pentru a trezi resentimente în rândul oamenilor neinformați, care nu au acces la presa liberă și independentă”, a spus Năstase.

Năstase a comentat și acuzațiile guvernării precum el și Maia Sandu ar sta în spatele sistării finanțării Moldovei.

„Iarăși e vorba de manipulare cu caracter intern, deoarece conducerea de vârf a Uniunii Europene, Consiliului Europei și a altor instituții continentale cunosc foarte bine care este adevărul. Înainte de a se purcede la elaborarea tehnică, procedurală a Rezoluției, structurile europene s-au documentat din mai multe surse, inclusiv de la liderii opoziției, societății civile, experților. Este adevărat că cireașa de pe tort a fost invalidarea alegerilor și nerespectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția privind inoportunitatea introducerii votului mixt. Deși susțin că e vorba de un vot politic, autoritățile din buzunarul oligarhic uită să spună că decizia de a suspenda acordarea sprijinului macrofinanciar a fost luată de către Comisia Europeană cu câteva zile înainte de a se supune votului în legislativ”, a precizat președintele Platformei DA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X