ANRE a anunțat marți, la prânz, scumpirea carburanților, iar până seară ministerul Economiei a cerut amânarea ordinului. La câteva ore, instanța de judecată a suspendat decizia, astfel că prețurile pentru benzină și motorină vor rămâne ca și până acum.

Instituția de reglementare în energetică informează că, prin decizia Judecătoriei Chișinău din 10 iulie se revine la prețurile plafon de acum 2 săptămâni.

Astfel, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale vor constitui 19,10 lei/litru pentru benzina Premium A-95 și de 17,00 lei/litru pentru motorină.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01.

Comentarii