Platforma Demnitate și Adevăr a depus o plângere motivată în adresa Procurorul General, căruia i-a „solicitat expres să investigheze minuțios acțiunile și actele emise de judecătorii implicați în faptele de complicitate la uzurpare a puterii de stat, la acțiuni care depășesc în mod vădit limitele atribuțiilor acordate prin lege, dar și pronunțarea cu bună știință, a unor hotărâri contrare legii”.

Este vorba de judecătorii care, potrivit formațiunii politice „au invalidat în mod cinic și ilegal alegerile din municipiul Chișinău”.

„Deși există un cadrul legal foarte explicit, care nu permite derapaje de la normele democratice, aceștia au intrat în cârdășie cu mafia de la guvernare, l-au ignorat și pentru aceasta urmează să suporte consecințele legale corespunzătoare”, acuză Platforma DA.

Partidul condus de Andrei Năstase mai amintește că, „conform Rezoluției Parlamentului european din 5 iulie, curent, Forul legislativ european ‘Recunoaște că decizia instanțelor, despre care s-a afirmat de mai multe ori că este influențată și dirijată politic, este un exemplu al acaparării statului și denotă o criză foarte profundă a instituțiilor din Moldova; Regretă că, în ciuda numeroaselor apeluri făcute de comunitatea internațională, autoritățile continuă să submineze încrederea cetățenilor în corectitudinea și imparțialitatea instituțiilor statului’”.

Partidul mai consideră că „pe lângă faptul că aceste hotărâri sunt vădit neîntemeiate, ele mai sunt și ilegale, iar pentru emiterea acestora cei ce le-au pronunțat urmează să fie trași la răspundere penală”.

Comentarii