Renault pregăteşte dublarea producţiei modelului său complet electric Zoe la fabrica sa de la Flins, la vest de Paris, ca parte a planului de a investi peste un miliard de euro în vehiculele electrice şi în lansarea de noi modele, transmite Automotive News Europe.

Noua versiune a Zoe va apărea anul viitor, prima schimbare substanţială de la lansarea modelului în 2012.

În perioada 2015-2017, Zoe a fost cel mai bine vândut vehicul electric în Europa, dar anul acesta se confruntă cu concurenţa venită din partea modelului îmbunătăţit Nissan Leaf.

La fabrica de la Flins (unde se fabrică şi modelele Clio şi Micra) au fost produse anul trecut 30.000 de maşini Zoe, de la lansarea modelului fiind fabricate în total 100.000 de unităţi.

Oficialii Renault vor să majoreze producţia la 440 de modele într-o zi lucrătoare, de la aproximativ 220 în prezent.

În august, luna în care în mod tradiţional se efectuează revizia la fabrica de la Flins, se vor face acum pregătiri pentru majorarea producţiei, inclusiv modernizarea procesului fabricării de baterii.

Planul ‘Drive The Future’ lansat de Renault, menit să protejeze poziţia de lider în domeniul vehiculelor electrice a producătorului auto francez şi să facă faţă concurenţei din partea rivalilor, în cazul maşinilor fără şofer, prevede opt modele complet electrice până în 2022.

În vederea majorării producţiei modelului Zoe la Flins, aproape întreaga producţie a modelului Clio va fi mutată la alte fabrici: Bursa (Turcia) şi Novo Mesto (Slovenia).

Comentarii