Ivan Perisic, omul meciului din semifinala cu Anglia (2-1), de la Cupa Mondială, a lăudat prestaţia echipei sale şi importanţa acestei victorii pentru o ţară mică aşa cum este Croaţia.

„A fost un meci foarte dificil, dar ştiam cât este de importantă victoria din această semifinală pentru o ţară mică cum este Croaţia. Am debutat încet, dar am arătat caracter. Primul meu gol a fost important, pentru că am înscris într-un moment cheie, în timp ce atacam. Identitatea marcatorului nu mai este importantă. Important este că a câştigat Croaţia”, a declarat Perisic.

”În 1998 (când Croaţia a jucat prima oară o semifinală de Cupă Mondială, n. red.), eram acasă, suporter al Croaţiei, cu un tricou al echipei pe mine. Acum, nici nu puteam visa să înscriu ceea ce este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante goluri din istoria ţării mele”, a mai spus eroul Croaţiei.

Croaţia s-a calificat în premieră în finala Cupei Mondiale, după ce a învins Anglia cu 2-1 (0-1, 1-1), la capătul prelungirilor, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în a doua semifinală a turneului final din Rusia.

Croaţia şi-a depăşit astfel performanţa obţinută în 1998, când a câştigat medaliile de bronz. În finala de duminică, ”Vatreni” înfruntă echipa Franţei, cea care îi învingea în semifinale acum 20 de ani, iar apoi obţinea titlul după o finală cu Brazilia.

Anglia, campioană în 1966, a jucat a treia sa semifinală, dar nu a reuşit să joace cu trofeul pe masă, la fel cum s-a întâmplat şi în 1990.

Croaţii, deşi au jucat al treilea meci consecutiv cu prelungiri, s-au impus meritat prin golurile înscrise de Ivan Perisic (68) şi Mario Mandzukic (109), după ce englezii marcaseră primii, prin Kieran Trippier (5).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here