Liderii Partidului Democrat, printre care Vladimir Plahotniuc și finul acestuia Andrian Candu, manipulează atunci când afirmă că Rezoluția Parlamentului European prin care se propune sistarea asistenței financiare pentru Republica Moldova ar fi fost susținută doar de deputați din Partidul Popular European.

De fapt, Rezoluția a fost susținută de eurodeputați din toate grupurile importante ale legislativului european, inclusiv din rândurile socialiștilor europeni, din care face parte și Partidul Democrat.

Potrivit unei analize făcută de fostul membru PD Andrei Popov, „textul rezoluției adoptate în plen – cu 343 de voturi “penru”, 35 “contra” și 160 “abțineri” – a fost propus spre votare de către 5 din cele 8 grupuri parlamentare existente în Parlamentul European. Acest demers consolidat a fost posibil după ce reprezentanții mandatați ai celor 5 grupuri au negociat documentul respectiv în ședințe speciale din 3 și 4 iulie și au convenit asupra unui text comun”.

Mai mult, din cei 343 deputați care au votat „pentru” doar 146 au fost din partea Partidului Popular European, restul de 197 – deci majoritatea din cei care au votat „pentru”- au fost din alte 6 fracțiuni non-PPE.

Împotrivă: „Prietenii Rusiei” și doi eurodeputați PSD

Popov mai observă că din cele 8 grupuri existente în Parlamentul European pentru adoptarea Rezoluției NU au votat doar deputați dintr-un singur grup – Europa Națiunilor și Libertăților (EFN). Acesta este cel mai mic grup din PE care reunește 36 de deputați de extremă dreapta, naționaliste și anti-UE, dintre care 20 sunt din partidul lui Marine le Pen.

Din cei 35 deputați care au votat „împotrivă” jumătate vin anume din acest grup radical și marginal care este împotriva proiectului UE și sunt considerați „prieteni ai Rusiei”, întrucât în ultimii ani presa din Europa a relatat că partidele din care provin aceștia, inclusiv cel francez de extremă-dreapta condus de Marine Le Pen, ar fi finanțate de Moscova.

Împotrivă au votat și eurodeputații PSD români Frunzulică și Grapini, chiar dacă majoritatea socialiștilor europeni, parteneri politici ai PD, s-au abținut de la vot.

Iată cine sunt eurodeputații care au susținut sau au votat împotriva Rezoluției:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 COMENTARIU

 1. Cel puţin îi sugerez dnului Plahotniuc să respecte prevederile Legii cu privire la petiţionare, nu mai vorbim de celelalte.
  Ca dovadă slujeşte:
  1. https://www.anticoruptie.md/ro/
  sesizari/sesizare-in-justiie
  2. https://www.anticoruptie.md/ro/
  sesizari/rog-sfiu-audiat-la-ip-15-cricov
  a
  3. https://curaj.tv/opinii/cica-dosarul-penal-de-condamnare-a-lui-tabora-ion-este-fabricat/
  4. https://pbpartners.wordp/
  ress.com/2018/01/27/mama-cu-3-copii-minori-evacuata-din-locuinta-u
  rmare-a-unor-proceduri-judiciare-suspecte-remediile-nationale-inefective/
  5. https://telegraph.md/mama-cu-3-copii-minori-evacuata-din-locuinta-ca-urmare-a-unor-proceduri-judiciare-suspecte/
  Aşa se fac reformele în justiţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here