(VIDEO) Ilan Șor: Eu am crescut deputații PLDM. Pe banii mei au ajuns în Parlament; Reacția unui deputat PLDM

Autor: , in Politic / 17 iulie, 2018, 14:07

Primarul de Orhei, Ilan Șor, condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare în dosarul BEM, acuză deputații PLDM și opoziția europeană extraparlamentară că vor să îi distrugă planurile pentru cetățenii săraci ai Republicii Moldova. În cadrul unei conferințe de presă, acesta le-a transmis deputaților PLDM să nu vină cu proiecte de legi în acest sens și să își amintească că au devenit aleși ai poporului „pe banii” lui. Mai mult, Șor spune că va cere Comisiei Electorale Centrale (CEC) retragerea mandatului de deputat pentru membrii PLDM.

„Primul magazin social a fost deschis în oficiul PLDM. Din păcate, atunci eu îi ajutam nu pe cei care aveau nevoie. Dar mi-am dat seama de asta. Nu îi voi mai ajuta pe acești nemernici, care sunt niște distrugători. Eu astăzi ajut și voi ajuta oamenii. Deputații rămași în PLDM au devenit deputați pe banii mei. Eu i-am crescut. Dacă consideră că vor distruge proiectele pe care le demarăm pentru oameni sub imunitatea mandatului, se înșeală. Nu eu, dar mii, zeci de mii se cetățeni îi vor scoate de urechi din Parlament”, a declarat Șor.

De partea cealaltă, deputata PLDM, Maria Ciobanu, spune că, colegii din frațiunea din care face parte vor cere în continuare tragerea la răspundere a lui Ilan Șor pentru actele de corupție comise.

„Penalului Șor îi tremură genunchii și încă altceva, de aceea a decis să o facă pe grozavul. Numai o jigodie își poate permite să amenințe în stãnga și în dreapta, știind că nu va fi, deocamdată, pedepsit. Atunci când noi, deputații PLDM, munceam în APL, în sistemul educațional, social etc., Șor lingea muci sub masă. Nu ne poți tu, canalie, intimida, fiindcă tot ce spui sunt aiureli nici măcar gândite de tine, ci de cel care te păzește ca pe ochii din cap. Dacă ești închis tu, îl tragi și pe el. Tare mai ești slab de minte, Ilane! CEC nu are competențe de retragere a mandatelor deputaților. Noi, deputații PLDM, vom cere în continuare tragerea ta la răspundere penală reală pentru actele grave de corupție”, a reacționat Maria Ciobanu.

Amintim că, în luna iunie 2017, Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, l-a condamnat pe primarul oraşului Orhei şi fostul preşedinte al Băncii de Economii, Ilan Șor la 7 ani şi 6 luni de închisoare, dar l-a eliberat din arest la domiciliu. Sentința va intra în vigoare din momentul în care decizia va fi definitivă. După mai bine de jumătate de an, timp în care dosarul a fost tradus, cauza penală a fost trasmisă Curții de Apel Chișinău, ulterior aceasta a ajuns la Curtea de Apel Cahul, unde primele ședințe au fost amânate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • În spatele escrocului jidan Șor stă Plahotniuk. Din această cauză Șor nicidecum nu nimerește la închisoare!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X