Cine ar fi crezut că Prințesa Charlotte, fiica de 3 ani a Ducilor de Cambridge, va deveni un adevărat „motor” pentru economia britanică?

Sumele sunt cu adevărat exorbitante, conform unul studiu al unei firme de consultanţă, care a calculat câţi bani va aduce Prințesa Charlotte pentru economie, de-a lungul vieţii.

Prințesa Charlotte, fiica de 3 ani a Ducilor de Cambridge, va aduce 3,2 miliarde de lire sterline economiei britanice, potrivit firmei de consultanţă Brand Finance Group, cu aproape un miliard mai mult decât fratele său mai mare, Prințul George, care la nici 5 ani valorează 2,4 miliarde de dolari, scrie tabu.ro.

„Aceste numere sunt previziuni privind contribuţia copiilor regali la bugetul de stat de-a lungul vieţii lor, presupunând că vor continua să aibă acelaşi efect pozitiv ca până acum“, a declarat pentru The Insider un reprezentant al companiei.

Mare parte din această valoare uriașă se datorează turismului generat de evenimentele familiei regale dar și influenței copilei în lumea modei. Toate ținutele ei – care includ rochițe, jachete, pantofiori, accesorii de păr – produc vânzări uriașe producătorilor de articole vestimentare. Presa din Marea Britanie vorbește de ceva timp despre „Efectul Prinţesei Charlotte”, în urma căruia parinţii din lumea întreagă cumpară propriilor copii haine în care mica Charlotte a fost surprinsă. De multe ori, hainele au fost vândute în totalitate la doar câteva ore după apariţia prinţesei. „Copiii regali au un impact pozitiv asupra vânzărilor de haine şi jucării pe care le afişează în public. În acest sens, ei au un efect simlar asupra brandurilor precum mama lor, ducesa de Cambridge, care, precum legendarul rege Midas, pare să transforme în aur tot ce atinge“, a explicat şi directorul executiv al Brand Finance.

Se știe că micuța de 3 anișori are o pasiune pentru modă, după cum a dezvăluit chiar tatăl ei, Prințul William. Nu-i de mirare că este considerată un fashion icon încă de la naștere. Recent, Prințesa Charlotte a furat inimile tuturor cu noua coafura pe care a afișat-o la botezul frățiorului ei, Prințul Louis.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •