Al doilea om din Guvernul Italiei apără anexarea Crimeii de către Rusia

Autor: , in Externe / 20 iulie, 2018, 14:14

Vicepremierul italian şi ministru de interne Matteo Salvini a afirmat că nu are nici o problemă cu anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, o poziţie în total dezacord cu politica oficială a Uniunii Europene şi a Statelor Unite ale Americii pe această temă, relatează vineri agenţia dpa.

În 2014, Crimeea a fost ocupată şi anexată printr-un referendum, considerat ilegal de către Organizaţia Naţiunilor Unite. Anexarea Crimeii a dus la excluderea Rusiei din G8 şi la impunerea de sancţiuni împotriva ei de către UE şi SUA.

Într-un interviu în cotidianul The Washington Post, Salvini, întrebat dacă ”Rusia a avut dreptul să anexeze Crimeea”, a răspuns: ”A existat un referendum”.

După ce jurnalistul care i-a luat interviul a spus că a fost ”un referendum fals”, Salvini a replicat: ”Este punctul dumneavoastră de vedere … şi 90% dintre persoane au votat pentru revenirea Crimeii în Federaţia Rusă”.

Salvini, care este şeful partidului Liga (extrema-dreaptă), s-a exprimat la o zi după o vizită la Moscova, în cursul căreia şi-a reluat apelurile la încetarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei şi l-a copleşit cu laude pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Agenţia dpa aminteşte că, în ianuarie, un alt politician european de extrema-dreaptă care îl admiră pe Putin, Marine Le Pen, şefa Alianţei Naţionale din Franţa, fostul partid Frontul Naţional, a exprimat opinii similare despre Crimeea. ”A existat un referendum. Cetăţenii din Crimeea au dorit să adere la Rusia”, a declarat Le Pen la BFMTV şi la RMC.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X