ANRE ieftinește carburanții; Cât vor costa de mâine benzina și motorina

Autor: , in Actualitate / Economic / 24 iulie, 2018, 14:04

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a anunţat astăzi noi preţuri plafon pentru comercializarea carburanţilor. După scumpirile semnificative din ultimele luni, prețurile mai scad puțin.

Astfel, în perioada 25 iulie – 7 august, benzina auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 va ajunge să fie comercializată la prețul de 19,01 lei pentru un litru, iar motorina la prețul de 16,89 lei pentru un litru.

Începând cu miercuri, 25 iulie, stațiile PECO vor afişa preţuri mai mici pentru benzină cu 9 bani, iar pentru motorină prețul va fi redus cu 11 bani.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X