Dodon susține legea cetățeniei prin investiții: Era nevoie de ea chiar mai devreme

Autor: , in Politic / 24 iulie, 2018, 12:56

Președintele Igor Dodon susține controversata lege a „cetățeniei prin investiții”, promovată de Partidul Democrat și care a stârnit critici dure din partea opoziției pro-europene și a societății civile.

„Fără a intra în prea multe detalii, eu consider că ar fi fost bine ca Republica Moldova să aprobe un astfel de mecanism mult mai devreme. Aceasta este o modalitate de a atrage investiții. Însă aici trebuie să fim foarte atenți. Trebuie să vedem cine sunt și cu ce bani vin încoace. Să vedem ce drepturi obține? Pentru că eu nu vreau ca să vină cineva și să cumpere în dreapta și în stânga toată Republica Moldova, cu toate că ei pot să o facă și acuma prin persoane interpuse. Dar, ca instrument internațional, el este utilizat de mai multe țări”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni de la Sputnik.

Mai mulți experți independenți au criticat dur această lege, ei acuzând actuala guvernarea că ar putea duce la legalizarea banilor murdari și chiar a terorismului. Ei au mai avertizat că legea ar putea duce la suspendarea regimului liberalizat de vize cu UE.

Potrivit unei investigații jurnalistice, Compania Henley & Partners, membră a consorțiului cu care Ministerul Economiei al R. Moldova a încheiat un contract de implementare a Programului de acordare a cetățeniei prin investiții, a figurat în una din ultimele investigații ale jurnalistei Daphne Caruana Galicia, care a fost ucisă în Malta în octombrie 2017

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X