Motivul incredibil pentru care incendiul din Grecia a fost atât de devastator

Autor: , in Externe / 25 iulie, 2018, 16:20

Condiţiile meteo exceptionale, cu rafale puternice de vânt, au făcut ca incendiile din Grecia să se răspândească extrem de repede.

Condiţiile meteo exceptionale, cu rafale puternice de vânt, care au atins viteze record de pana la 120 km / h, reprezintă una dintre cauzele pentru care efectele devastatoare ale incendiul din Grecia, a explica un putin partial de vina pentru devastarea provocata de incendiile din Attica, a explicat Manolis Pleionis, șeful Observatorului Național din Atena.

Acesta a declarat că „viteza ridicată a vântului a creat cu siguranță condiții pentru avansarea și răspândirea rapidă a focului”

,,Am măsurat rafalele de vând din regiune și ceea ce am putut descoperi este că au existat viteze cu adevărat ridicate ale vântului. În unele dintre stațiile noastre, la Isthmus, Kaparelli în Viotia, Parnita și Penteli, în Ano Liosia și în Neos Kosmos, aceste rafale au avut cea mai puternică viteză din ultimii opt ani, de când avem stații meteorologice în aceste zone „, a spus Manolis Pleionis, într-un interviu acordat Agenției de știri de la Atena.

Condițiile meteo din timpul incendiile au fost excepționale, potrivit acestuia, cu rafale puternice care au durat de la prânz până la ora 22:00.

,,Viteza medie a vântului a fost de aproximativ 65 km pe oră, dar particularitatea acestor vânturi constă în faptul că s-au înregistrat mai multe rafale, rafale puternice care au ajuns până la 120 km pe oră. Rafalele au creat condiţiile pentru răspândirea focului”, a spus el.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X