Republica Moldova va recunoaște documentul de călătorie INTERPOL

Autor: , in Social / 25 iulie, 2018, 11:09

Republica Moldova va recunoaște documentul de călătorie INTERPOL. Comisia politică externă și integrare europeană va propune Parlamentului ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația Internațională a Poliției Criminale – INTERPOL cu privire la recunoașterea documentului de călătorie INTERPOL.

Documentul de călătorie INTERPOL permite călătoria în toată lumea a oficialilor care îndeplinesc sarcini oficiale polițienești. Posesorii documentului de călătorie vor beneficia de un statut special de vize. Documentul de călătorie INTERPOL va fi utilizat împreună cu un pașaport național valabil și va fi disponibil în două forme: un pașaport electronic și o cartelă de identificare. Documentul va fi valabil de la 3 la 5 ani.

Documentul va facilita călătoria oficialilor autorităților competente ale Republicii Moldova în statele membre INTERPOL în vederea cooperării polițienești și pentru realizarea sarcinilor oficiale. Este vorba despre reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Vamal, Ministerului Justiției, Procuraturii generale, Serviciului de Informații și Securitate, precum și Centrului Național Anticorupție.

Ratificarea Acordului va consolida cooperarea dintre statele membre INTERPOL prin schimbul de informații dintre autoritățile competente, coordonării acțiunilor comune, fapt ce va asigura creșterea nivelului de protecție a intereselor economice a Republicii Moldova.

Documentul de călătorie INTERPOL este recunoscut oficial de către 77 de țări membre ale acestei organizații și corespunde cerințelor tehnice ale UE.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația Internațională a Poliției Criminale – INTERPOL cu privire la recunoașterea documentului de călătorie INTERPOL a fost semnat la 28 septembrie 2017, la Beijing, Republica Populară Chineză.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X