(FOTO) Caricaturist israelian, concediat pentru un desen cu liderii țării drept porcii din Ferma Animalelor

Autor: , in Externe / 27 iulie, 2018, 14:58

Un caricaturist israelian de la Jerusalim Post a fost concediat marţi de către această publicaţie din cauza unei caricaturi în care premierul Benjamin Netanyahu şi alţi parlamentari din partidul Likud au fost descrişi precum nişte porci din “Ferma Animalelor” a lui George Orwell.

Caricaturistul Avi Katz, care a lucrat pentru Jerusalem Post timp de aproape 3 decenii, a desenat recent o caricatură în care Netanyahu şi membri ai partidului Likud îşi fac un selfie după ce Parlamentul israelian a adoptat săptămâna trecută o lege controversată care a declarat Israelul “stat-naţiune al poporului evreu”, stipulând că doar evreii au dreptul la autodeterminare în ţară, fără a menţiona alte grupuri, notează epochtimes-romania.com.

“Acesta este un moment definitoriu în istoria sionismului şi a statului Israel… Israelul este un stat-naţiune evreiesc”, a declarat Netanyahu după adoptarea legii.

Controversata lege mai precizează că ebraica este singura limbă oficială în Israel. În plus, araba a rămas fără statutul de limbă oficială şi a fost desemnată drept o limbă cu “statut special”.

Caricatura, care a fost publicată marţi în Jerusalem Report, o revistă publicată de Jerusalem Post, a fost primită cu indignare de către unii şi cu laude de către alţii. În caricatură, Netanyahu şi membri ai partidului său au capete de porc, şi nu capete umane, şi conţine citatul “Toate animalele sunt egale, dar unele dintre ele sunt mai egale decât altele” din romanul “Ferma Animalelor” a lui George Orwell. Cartea, care descrie revolta animalelor de la o fermă împotriva stăpânilor lor umani, este o alegorie care reflectă Revoluţia din Rusia din 1917 şi epoca stalinistă ulterioară a Uniunii Sovietice.

După valul de critici al cititorilor la adresa caricaturii, Jerusalem Post a anunţat că nu va mai colabora cu Avi Katz.

“Avi Katz este un caricaturist care a lucrat ca liber profesionist la Jerusalem Post şi am decis să nu mai continuăm colaborarea cu el”, potrivit unei declaraţii făcute de Jerusalem Post în ebraică, a precizat miercuri Times of Israel.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X