Țara în care nimeni nu plătește utilitățile. Fiecare om primește casă aproape gratuit

Autor: , in Externe / 8 august, 2018, 17:17

Economia prosperă din Turkmenistan nu există datorită oamenilor, ci naturii. Costurile mici de trai sunt posibile doar datorită resurselor naturale de care dispune ţara.

Cum ar fi ca moldovenii să nu mai plătească gazele, electricitatea sau apa? Un vis frumos, evident. Ei bine, dacă aveți impresia că așa ceva nu este posibil, trebuie să știți că există o țară în care cetățeanul nu își plătește utilitățile, ba mai mult, are dreptul la 120 de litri de benzină gratuit în fiecare lună, în condițiile în care litrul de benzină valorează 20 de cenți la un salariu mediu lunar de 300 de dolari.

Potrivit capital.ro, despre Turkmenistan este vorba. Cea de a patra ţară cu cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume, iar principalele ramuri industriale, agricultura, sistemul energetic şi infrastructura rutieră aparţin exclusiv statului.

Bugetarii primesc apartamente gratuite, iar cei care nu au dreptul la un apartament gratuit îşi pot face un credit la bancă, cu o dobândă de doar 1%, pe 30 de ani.

Economia prosperă din ţară nu există datorită oamenilor, ci naturii. Costurile mici de trai sunt posibile doar datorită resurselor naturale de care dispune ţara.

Celelalte ţări ai fostei URSS îi invidiază pe turkmeni pentru condiţiile accesibile de trai, dar să nu ne amăgim. Binele lor are două tăişuri, una e să fii bogat şi liber într-o ţară dezvoltată şi alta e sa fii sub dictatură cu ”bine” nemeritat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *