Primarul ales al Capitalei, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, solicită Curții de Conturi să organizeze de urgență un audit complet la Primăria Orhei. De asemenea, acesta roagă parlamentarii din opoziția antioligarhică să formuleze un demers oficial, în conformitate cu legislația în vigoare, către Curtea de Conturi.

Năstase cere audit „pentru a verifica proporțiile găurii negre în care a fost aruncată această instituție de către Șor și acoliții săi care au contractat credite enorme și pe care orheienii vor trebui să le restituie asemeni miliardelor furate”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul Platformei DA vorbește despre toate „făcăturile” și „sperietorile” promovate în ultimii ani de regimul Plahotniuc, iar, mai nou, și de „șestiorka sa” la furtul de miliarde, Ilan Șor.

„Poate și mai grav e că pradă usoară noii sperietori cad și unii cetățeni de-ai noștri ajunși în diasporă, alungați de Acasă de corupție, de nedreptăți, de lipsa banilor (furați) pentru investiții, de lipsa locurilor de muncă bine platite, de săracia lucie în care au ajuns să trăiască și ei și părinții lor sub guvernări socialiste și oligarhice, pe care chiar ei le întrețin prin transferuri de bani făcuți în sudoarea frunții printre străini. Pe acești oameni personal i-am creditat ca fiind cel mai greu de manipulat și intoxicat mediatic. Și NU, nu e vorba de cei câțiva mercenari racolați de șori (din ăștia se vor găsi pretutindeni), ci despre cei care chiar înghit minciuna de tip Goebels că Sandu și Năstase ar închide magazinele sociale. O minciună lansată de Plahotniuc și propovăduită de Șori și de Dodoni pentru a ne dezbina societatea și pe aceste criterii”, se arată în mesajul lui Năstase.

„Este un subiect pe care nu l-am abordat niciodată, decât din perspectiva apărării drepturilor consumatorilor și a lipsei unui control riguros din partea statului în beneficiul oamenilor și societătii, pe toate dimensiunile posibile: administrativă, medicală, sanitară, epidemiologică, ecologică, a securității alimentare. Iar în privința beneficiarilor financiari și politici – Plahotniuc, Dodon, Sor – și pe dimensiunea penală. Mai mult, ținând cont și de ultimele investigații de presă, cer, pe această cale, Curții de conturi să organizeze în regim de urgență un audit complet la Primăria Orhei pentru a verifica proporțiile găurii negre în care a fost aruncată această instituție de către Sor și acoliții săi care au contractat credite enorme și pe care orheienii vor trebui să le restituie asemeni miliardelor furate! Rog parlamentarii din opoziția antioligarhică să formuleze un demers oficial, în conformitate cu legislația în vigoare, către Curtea de conturi”, mai spune liderul Platformei DA.

Revenind la marele protest din 26 august, Năstase face apel la unitatea și implicarea plenară a forțelor politice și civice sănătoase, a presei independente, a oamenilor raționali și bine informați în procesul de consolidare a societății.

„Suntem datori să dăm dovadă de putere de caracter, să ne opunem dezbinării prin minciună și propagandă a societății noastre. Piața Marii Adunări Naționale nu e privatizată de nimeni, toată lumea, indiferent de culoarea politică, apartenența etnică sau religioasă este binevenită pentru a protesta, pentru a-și apăra libertatea, demnitatea,viitorul! Pentru a alunga, împreună, uzurpatorul! Trebuie să promovăm adevărul, supremația legii, toleranța, dragostea de aproape, demascându-i zilnic pe cei a căror unică preocupare e rămânerea la putere a lui Plahotniuc, garantul libertății penalilor și intangibilității averilor lor ilicit dobândite pe banii furați de la stat și cetățeni. Altfel, riscăm ca prin minciună și propagandă, trinomul Plahotniuc, Dodon, Șor să pună stăpânire definitivă pe Moldova și pe mințile oamenilor ei necăjiți”, mai spune liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •