Fostul edil al Chișinăului, dorin Chirtoacă, cere demisia șefului statului, după ce a anunțat că va promulga legea privind amnistia capitalului și a respins transmiterea fostului Stadion Republican în proprietatea SUA. Acesta își motivează cererea și prin faptul că Igor Dodon ar fi complice la furtul miliardului de dolari din sistemul financiar bancar moldovenesc.

„În timp ce acționează pentru legalizarea banilor furați, semnând legea amnistiei fiscale, Dodon încearcă să dreagă busuiocul și să se acopere cu „apărarea” pământului moldav, jucând scenetă cu refuzul de a transmite ruina numită Stadionul Republican, Ambasadei SUA”, spune Dorin Chirtoacă.

Acesta este de părere că, dacă Dodon „nu va fi suspendat, în dulcea tradiție a lui Plahotniuc, rezultă că toată chestiunea cu terenul pentru Ambasada SUA a fost o diversiune pusă la cale de ei doi, o fumigenă aruncată în presă și în societate, cu scopul de a distrage atenția de la promovarea, votarea în Parlament și promulgarea de către Dodon a legii amnistiei hoției de la BEM și a tuturor celorlalte hoții”.

„Tovarășe Candu, care făceai bulbuci la ședință și căutai metrou de la mine în Chișinău, ce faci, îl suspenzi pe Dodon? Sau fiecare și-a jucat rolul în scenetă și acum toți „drujno” la hodină și numărat rublisoarele?”, întreabă fostul primar al Chișinăului.

Amintim că, șeful statului a decis, joi, să promulge pachetul de legi privind politica bugetar-fiscală şi amnistia de capital. Preşedintele a dat asigurări că luat în calcul şi comentariile experţilor, şi ale mediului academic, şi ale formatorilor de opinie din interiorul Republicii Moldova, dar şi celor de peste hotarele ţării.

Toto joi, Igor Dodon a respins legea privind transmiterea fostului Stadion Republican în proprietatea SUA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •