Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, solicită Procuraturii Generală să deschidă un dosar penal pe numele șefului statului, Igor Dodon, pe care îl acuză de „îmbogățire ilicită”. 

El îl acuză pe președinte că în programul său electoral „jura că va găsi și va întoarce în țară miliardul furat și nu va admite ca cetățenii să restituie acești bani din buzunarul lor. Dar de facto el nu a ripostat în niciun fel, nu a încercat măcar să inițieze un referendum legislativ de abolire a legii care prevede restituirea în volum dublu a banilor furați de către contribuabili”.

„Codul Electoral îi conferă președintelui dreptul de a face acest lucru! Mai mult, nu demult Dodon a promulgat legea năbădăioasă despre amnistia capitalului, deschizând calea legalizării banilor furați și spălării lor cu doar 3% din total. După această acțiune putem să afirmăm cu certitudine că Igor Dodon este complice la „jaful secolului”. Oare chiar câteva vizite la Putin fără niciun rezultat concret în beneficiul moldovenilor pot prevala asupra faptului că Dodon este un președinte-marionetă, care nu a făcut absolut nimic în doi ani pentru a stopa degradarea situației din țară?”, acuză Năstase într-o postare pe Facebook.

Năstase remarcă faptul că „toată viața sa Dodon a fost un funcționar de stat, dar locuiește „într-un castel” și „aruncă cu bani în stânga și în dreapta”, întrebându-se „cum poți să trăiești astfel cu un salariu de funcționar public?”

„Iată de ce solicit ca Procuratura Generală să inițieze neîntârziat dosar penal pe numele președintelui în baza art.330/2 Îmbogățire ilicită. Solicit ca această postare să fie considerată drept o cerere oficială”, a încheiat președintele Platformei DA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here