În proximă apropiere de protestul din PMAN din Chișinău anunțat pentru 26 august, diversiunile mediatice îndreptate împotriva Platformei DA și a liderului acesteia, Andrei Năstase, s-au intensificat, conform unei declarații a formațiunii politice.

„Propaganda oliarhică, fals-unionistă și antinațională, falsurile, provocările și manipularea continuă să fie principalele arme de luptă a bandiților de la guvernare cu forțele anti-oligarhice autentice din Republica Moldova”, spun cei din Platforma DA.

„Astfel, după interceptările telefonice, spargerea de conturi personale și de pagini oficiale, pe rețelele de socializare sunt create multiple profiluri și pagini false din numele Platformei DA, a lui Andrei Năstase și a liderilor locali ai formațiunii, de pe care sunt difuzate știri mincinoase. Cel mai grav, însă este faptul că ele cheamă la acțiuni ilegale, anticonstituționale și deturnează totalmente mesajul nostru de a ne manifesta masiv, pașnic și determinat împotriva abuzurilor puterii de la Chișinău, de pe urma cărora suferă deopotrivă bugetarii, medicii și profesorii, pensionarii și studenții, antreprenorii și deținătorii businessului mic și mijlociu, altfel spus – întreaga populație a țării, indiferent de segmentul social din care face parte”, conform declarației Platformei DA.

În context, a fost adresat un denunț Procuraturii mun. Chișinău, Direcției de Poliție Chișinău, Serviciului de Informație și Securitate.

Astfel, Platforma DA solicită investigarea faptelor săvârșite de persoane necunoscute, care au creat mai multe pagini în rețeaua de socializare Facebook utilizând denumirea și sigla partidului, dar și numele președintelui Andrei Năstase. Printre ele e și pagina ”Andrei Năstase – primar de Chișinău”, unde în numele acestuia sunt plasate mesaje false și denigratoare, inclusiv mesaje care îndeamnă la aplicarea armelor, violenței și instigă la război civil.

De asemenea, se cere demararea imediată a unei investigații minuțioase de către organele competente pentru a identifica persoanele vinovate și a le trage la răspundere penală.

Platforma DA reiterează apelul de a protesta pașnic, nonviolent, în condițiile legii și a bunelor practici. Pentru a izbuti în demersurile noastre de democratizare a societății, de stopare a dictaturii instaurate de actuala guvernare, trebuie să fim mai mulți ca niciodată, mai curajoși, mai insistenți, mai perseverenți și mai hotărâți. Nu există lupte ușoare pentru libertate și bunăstare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here