Deși guvernarea se laudă că programul „Drumuri bune pentru Moldova”, prin care sunt reparate străzile în satele țării, nu discriminează vreo anumită zonă și „este pentru toți cetățenii”, în practică lucrurile nu stau tocmai așa.

Potrivit unui raport al lucrărilor, prioritar este raionul Nisporeni, de unde este originar liderul PD Vladimir Plahotniuc. Deși Nisporeniul este unul dintre cele mai mici raioane ale țării, raionul liderului PD beneficiază de una dintre cele mai mari sume alocate pentru reparația drumurilor la nivel național.

Astfel la Nisporeni, acolo unde Plahotniuc ar intenționa să candideze în cadrul alegerilor parlamentare de anul viitor, pentru reparația drumurilor s-au alocat aproape 72 de milioane de lei, deși raionul are o suprafață de doar 629 de km pătrați, adică pe locul 29 din 35 raioane.

Stadiul lucrărilor la Nisporeni

Comparativ, cel mai mare raion al Republicii Moldova ca suprafață, Cahul (1545 km pătrați), se bucură de fonduri în valoare de puțin peste 50 de milioane de lei.

Iar în Dondușeni, un raion cu o suprafață comparabilă cu cea a Nisporeniului (644 km pătrați), s-au alocat fonduri de doar 32 de milioane de lei.

Stadiul lucrărilor la Dondușeni

În același timp, pentru Bălți, care ca populație este cea mai mare unitate administrativ-teritorială, după Chișinău și Găgăuzia, statul a alocat doar 6 milioane de lei, iar lucrările sunt la 0% la această oră.

Că Nisporeniul este prioritar pentru autorități o denotă și stadiul lucrărilor. Astfel, în raionul lui Plahotniuc s-au reparat deja peste 90% din drumuri, iar restul aflându-se în lucru.

În timp ce în Anenii Noi, Șoldănești sau Glodeni s-au realizat sub 20% din lucrări, iar în majoritatea raioanelor încă nu s-a depășit 50%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here