5 pași spre profesia de programator

Autor: , in IT/Ştiinţă / Populare / 22 august, 2018, 15:28

În secolul tehnologiei și inovației, cunoștințele în domeniul IT sunt cheia universală spre bunăstare. Dezvoltarea domeniului digital a creat o nouă profesie, cea de programator, care a devenit nu doar una dintre cele mai solicitate, dar și una dintre cele mai bine plătite.

Acum nu mai trebuie să te bazezi doar pe studiile universitare pentru a deveni un specialist de invidiat, ci poți să alegi o cale alternativă de studiere precum un program internațional de predare bazat pe nevoile pieței.

O asemenea școală de IT a fost lansată acum 3 ani la Chișinău și a reușit să crească zeci de specialiști IT. La Academy+Moldova regula de aur este mai multă practică, mai puțină teorie, astfel studenții lucrează, fie de sine stătător, fie în echipe, la proiecte reale, acumulând experiență și cunoștințe practice.

Școala de IT propune o cale de creștere simplă, dar eficientă, acesta fiind compusă din 5 pași, iar ultimul fiind angajarea propriu zisă.

APLICARE

Pentru a aplica la Academy+Moldova candidatul trebuie să acceseze candidates.academyplus.md și să rezolve două teste, unul de memorie și altul de logică.

PISCINA

Cea mai intensă parte a preselecției care durează 28 de zile, timp în care candidaților li se oferă comprimat conceptele necesare, fiind ghidați de mentori – aceștia trebuie să rezolve proiecte și să asimileze informație nouă. Cei care obţin punctaje scăzute la testări, pot recupera pe parcurs, până la examinarea finală. Aceasta se desfăşoară în ultima sâmbătă de „piscină”, în urma căreia candidaţii sunt admişi sau respinşi.

STUDII

Studiile în cadrul Academy+Moldova durează 3 ani, însă chiar și după primul an, dacă tinerii vor acumula nivelul suficient de cunoștințe, aceștia pot fi angajați într-o companie locală sau internațională.

Procesul de studii este fără profesori, iar tinerii pot învăța ziua sau noaptea întrucât sediul companiei este deschis 24/7. De remarcat este și faptul că studenții vor învăța în baza proiectelor incluse în sistemul francez Ecole 42, dobândind în acest mod abilități de scriere în diverse limbaje: C, C++, Unity, PHP, Swift, Python și baze de date.

TESTĂRI

Pe parcursul unui an de studii tinerii au parte de 5 testări, acestea ajută studenții să facă un rechizitoriu al cunoștințelor dobândite, astfel managerul de proiect poate stabili nivelul la care a ajuns candidatul.

INTERNSHIP

În urma absolvirii cel puțin a unui an de studii, tinerii trec un stagiu de practică la una dintre companiile partenere, propuse de Academy+Moldova, sau la o altă companie internațională ori locală. Internship-ul durează 4 luni, iar în cazul în care vor demonstra abilitățile necesare aceștia ar putea fi angajați.
La Academy+Moldova poți deveni un programator de succes, chiar dacă nu ai cunoștințe în domeniu. Aplică până pe 2 septembrie, intrând pe candidates.academyplus.md, iar noi îți vom demonstra că poți mai mult decât crezi!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *