Mișcarea de Rezistență ACUM denunță acțiuni de intimidare a protestatarilor

Autor: , in Politic / Populare / 22 august, 2018, 15:48

Comitetul Miscării de Rezistență ACUM declară că constată că în preajma protestului din 26 august guvernarea și-a pus în aplicare întreg arsenalul de mijloace de obstrucționare, de intimidare a participanților și de discreditare a organizatorilor.

„La fel ca de fiecare dată, în preajma protestelor organizate pe parcursul ultimilor trei ani, mașinăria propagandistică a primit comanda și tirajează informatii false și denigratoare menite să sperie populația și să o determine să nu iasă la protest. Din conținutul acestor știri false nu lipsesc termeni precum arme, agenți străini, violență, muniție, Kalashnikov etc. Cele mai recente cazuri de linșaj mediatic și de manipulare a opiniei publice, cele ale ofițerilor în rezervă Gheorghe Petic și Rosian Vasiloi, sunt parte a scenariului elaborat de instituțiile captive ale statului, SIS, MAI etc, în colaborare cu experți în manipulare și propagandă din țară și din străinătate plătiți din banii furați de la cetățenii Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat remis de Comitetul Miscării de Rezistență ACUM .

Conform sursei citate, din cadrul acelorași activități de denigrare face parte și plasarea în autoturismul personal al activistului civic Ruslan Verbițchi a mai multor cartușe și înscenarea unei fapte penale pe numele acestuia cu implicarea instituțiilor ucrainene, cu sau fără voia lor.

„Recurgerea de către guvernarea oligarhică de la Chișinău la mijloacele banditești utilizate în anii 90 denotă frica acesteia de mișcarea populară care ia amploare pe întreg teritoriul țării și în diasporă, inclusiv prin constituirea celulelor de rezistență”, spun cei din Comitetul Miscării de Rezistență ACUM.

Astfel, reprezentanții Comitetului sesizează instituțiile internaționale, solicitând să monitorizeze îndeaproape activitățile guvernării de „încălcare flagrantă a drepturilor noastre constituționale, protejate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului și de obstrucționare a unor proteste eminamente pașnice și democratice”.

„Toate acestea trebuie să ne determine să înțelegem cât de importantă este prezența noastră, a tuturor cetățenilor liberi, onești și curajoși la protestul pașnic de duminică, 26 august, din PMAN. Prezența masivă la acest protest va demonstra țării și lumii întregi că valorile esențiale ale democrațiilor consolidate sunt singurele valori care pot garanta, prin asumare națională, viitorul Republicii Moldova în marea familie a țărilor civilizate”, se mai arată în reacția Comitetului Miscării de Rezistență ACUM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *