Europa a depășit pragul de un milion de mașini electrice și plug-in hybrid înmatriculate, la un an după China, dar mai devreme decât Statele Unite.

Vânzările de mașini electrice și plug-in hybrid au ajuns la 195.000 de unități în Europa în prima jumătate a anului, în creștere puternică cu 42% comparativ cu perioada similară a anului trecut, scrie Automarket.ro.

Pe baza acestor rezultate, numărul de mașini electrice și plug-in hybrid înmatriculate în Europa a depășit pragul de un milion, la aproximativ un an după China. Pe de altă parte, Europa a ajuns la acest prag înaintea Statelor Unite, care vor marca această performanță spre finalul acestui an.

„Un stoc de un milion de vehicule electrificate este un prag important în drumul spre electrificare și pentru atingerea obiectivelor pentru emisii, dar evident nu este suficient”, spune Viktor Irle, analist de piață la EV-Volumes, publicația care a anunțat noile statistici.

Datele se bazează pe cifrele de înmatriculări înregistrate în Uniunea Europeană, Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstien, iar estimările indică un volum total de 1.35 milioane de unități până la sfârșitul acestui an.

În prima jumătate a anului, Norvegia și-a păstrat prima poziție în Europa cu 36.500 de mașini electrice și plug-in hybrid, însă se estimează că Germania va ocupa poziția fruntașă la finalul anului, pe baza creșterilor puternice din ultimele luni. În prezent, Germania ocupă locul doi în spatele Norvegiei, în timp ce Marea Britanie este pe locul trei în special datorită vânzărilor mari de mașini plug-in hybrid.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here