Valorile termice medii prognozate de către meteorologi pentru următoarele patru săptămâni se vor situa, în general, peste normele climatologice ale intervalului, în timp ce, la nivel de precipitaţii, estimările arată cantităţi excedentare arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie de la București, valabilă până pe data de 24 septembrie.

Conform specialiştilor, în săptămâna 27 august – 3 septembrie, temperaturile medii se vor situa în general mai ridicate decât normalul perioadei. Precipitații nu se prevăd în această perioadă.

În săptămâna 3 – 10 septembrie, mediile valorilor termice vor fi peste norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a teritoriului. Totodată, ar putea cădea precipitații în zilele de 4 și 5 septembrie.

În privinţa prognozei din săptămâna 10 – 17 septembrie, meteorologii estimează că temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, apropiindu-se de 30 de grade Celsius. În plus, precipitaţiile vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

Pe durata săptămânii 17 – 24 septembrie, specialiştii anticipează valori termice în general mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei. Precipitaţii se anunță în cantități normale.

Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, precizează ANM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •