PAS: Pericol pentru Republica Moldova este guvernarea Plahotniuc – Dodon, nu cei care cred în idealul Unirii

Autor: , in Politic / Populare / 28 august, 2018, 15:34

Partidul Acţiune şi Solidaritate consideră că refuzul autorităţilor de frontieră de a permite accesul unor cetăţeni români în Republica Moldova, care participă la un marş cu ocazia Centenarului pe motiv, „că nu ar avea argumente întemeiate să o facă” este unul abuziv şi vine în contradicţie cu angajamentele pe care Moldova le-a luat în Acordul de Asociere cu UE.

În context, reprezentanții PAS cer abrogarea hotărârii prin care accesul acestora este interzis pe teritoriul Republicii Moldova.

„Refuzul autorităţilor de frontieră de a permite accesul unor cetăţeni români în Republica Moldova care participă la un marș cu ocazia Centenarului pe motiv „că nu ar avea argumente întemeiate să o facă” este unul abuziv şi vine în contradicţie cu angajamentele pe care ţara noastră le-a luat în Acordul de Asociere cu UE. Cerem abrogarea imediată a acestei odioase hotărâri şi permiterea accesului fraților români pe teritoriul Republicii Moldova”, cer reprezentanții PAS.

Conform acestora, gest „neprietenesc pune în pericol regimul liberalizat de vize de care beneficiază cetăţenii Republicii Moldova şi riscă să adâncească izolarea internaţională în care ne-a adus regimul Plahotniuc-Dodon”.

„Pericol pentru statul Republica Moldova nu sunt cei care cred în idealul Unirii sau al eurointegrării, dar o guvernare coruptă şi iresponsabilă, care doreşte izolarea ţării de lumea civilizată”, mai spun reprezentanții PAS.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii