Rectorul SNSPA: Liviu Dragnea ar putea fi declarat persona non grata de mai multe cancelarii occidentale

Autor: , in Externe / 28 august, 2018, 17:39

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, susține că liderul PSD Liviu Dragnea riscă să primească oficial statutul de persona non grata din partea mai multor cancelarii occidentale și că există inclusiv voci la Washington care cer ca președintele Camerei Deputaților din România să fie inclus pe lista Magnistsky, rezervată de regulă unor personaje acuzate de încălcări ale drepturilor omului și de corupție.

Remus Pricopie a declarat, pentru Ziare.com, că includerea lui Liviu Dragnea pe lista persoanelor non grata ar fi o „lovitură devastatoare” atât pentru politician, cât și pentru partidul pe care îl conduce.

„ Având în vedere modul în care au evoluat lucrurile, cu precădere în ultimele luni, și mă refer aici la:

(a) distorsionarea mandatului unor instituții publice și folosirea acestora în bătăliile politice,
(b) falsificarea unor informații publice sau prezentarea lor într-un mod trunchiat,
(c) obstrucționarea dreptului la liberă exprimare și folosirea violențelor în mod nejustificat sau chiar ilegal,
(d) atacul la adresă unor categorii sociale și minorități etnice,
(e) atacurile la adresă partenerilor strategici, că de exemplu UE, NATO,
(f) promovarea unui discurs naționalist și xenofob,
(g) promovarea unei legislații care să contravină regulilor internaționale privind combaterea corupției-iar lista, din păcate, poate continuă-nu exclud că mai multe cancelarii occidentale să oficializeze ceea ce se știe deja în mod informal, respectiv domnul Liviu Dragnea să fie declarat persona non grata.

Dupa cum știți, deja există voci în Washington D.C. care cer ca domnul Liviu Dragnea să fie inclus pe lista Magnitsky, ceea ce, evident, ar fi devastator nu numai pentru domnia sa, dar și pentru PSD. Ar fi păcat să se ajungă în această situație!”, a declarat rectorul SNSPA.

„Din păcate, PSD nu a înțeles până acum că susținerea unor astfel de persoane în funcții publice înseamnă o discreditare a partidului, dar și a țării”, a adăugat acesta.

În luna noiembrie, fostul premier Victor Ponta susținea, la Digi24, că actualul lider PSD nu are viză pentru SUA. „Dragnea poate merge mâine la Washington să se vadă cu cineva? Că ştiu că nu are viză. Cum sună asta? Ştiu acest lucru. Cum poţi fi şeful unui partid la guvernare în Europa şi să nu ai viză?!”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *