Real a vândut un atacant cu 8 milioane, iar peste un an îl readuce pe un preț de 4 ori mai mare

Autor: , in Sport / 30 august, 2018, 13:58

La un an după plecarea de la Real Madrid, atacantul spaniol Mariano Diaz a reuşit revenirea la care visa, el semnând miercuri un contract pe cinci ani cu clubul madrilen de fotbal, părăsind formaţia Olympique Lyon care l-a vândut pentru 33 de milioane de euro, au anunţat cele două cluburi, citate de AFP.

Olympique Lyon a precizat că va încasa 33 milioane euro, dintre care 3 milioane bonus, pentru jucătorul care a fost cumpărat cu 8 milioane de euro în 2017.

Din această sumă „va fi dedusă 35 la sută din plus-valoarea realizată de Olympique Lyon la acest transfer, conform condiţiilor stabilite anul trecut cu Real Madrid”, a transmis clubul lyonez, care va încasa totodată 15 la sută din plus-valoarea unui eventual viitor transfer al jucătorului în vârstă de 25 de ani.

Real Madrid se afla în căutarea unui atacant care să-l înlocuiască pe portughezul Cristiano Ronaldo, plecat la Juventus Torino, răscumpărându-l astfel pe Mariano, care nu mai dorea să rămână în Franţa, în ciuda randamentului său foarte bun, fiind autorul a 21 de goluri în 45 de meciuri disputate pentru gruparea din Lyon în sezonul trecut.

Clubul Olympique Lyon se pregătea să-l vândă pe Mariano la FC Sevilla, cu care ajunsese la un acord de principiu, însă atacantul a fost deturnat în ultimul moment de oficialii lui Real Madrid.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *