Acest costum funcționează asemeni unui exoschelet și pare inspirat din armura luptătorilor Stormtroopers din Star Wars sau din costumul lui RoboCop.

Cu ajutorul noului exoschelet, infanteriștii pot trage cu o singură mână și cu o precizie similară unui computer, nimerind de fiecare dată ținta, scrie yoda.ro.

În plus, ei vor putea căra fără efort greutăți foarte mari și pot fugi mult mai repede decât ar fi în stare un om în condiții normale. Asta deoarece tot efortul va fi preluat de exoschelet.

Costumul se numește Ratnik-3 și este realizat de firma TsNiiTochMash. Este fabricat din titan, material care protejează soldatul de gloanțe și schije, dar totodată îi conferă acestuia o rezistență și o putere deosebite.

Oleg Faustov, cel care a conceput design-ul armurii, spune că a fost deja testat prototipul și este cu adevărat eficient.

Singura problema a costumului este că nu are un loc special pentru o baterie sau o altă sursă de energie. Din această cauză, poate fi folosit foarte puțin timp, până când se descarcă.

Problema va fi însă rezolvată până în anul 2025, când costumul va fi introdus pe câmpul de luptă, spun reprezentanții firmei care l-a conceput.