Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu încetează să ponegrească limba țarii. Deși, astăzi, 31 august, este sărbătorită Ziua Națională a Limbii Române, șeful statului anunță despre Ziua Naţională a Limbii, iar în mesajul său de felicitare se arată că limba moldovenească este recunoscută drept limba oficială în țară și este patrimoniul strămoşilor noştri.

„Acum 29 de ani, în data de 31 august 1989, Consiliul Suprem al Republicii noastre a adoptat Legea cu privire la funcţionarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova. Limba moldovenească – acest patrimoniu al strămoşilor noştri – este recunoscută drept limbă oficială în ţara noastră. Limba moldovenească – limba maternă pentru majoritatea absolută a cetăţenilor Moldovei, este consfinţită în Constituţia Republicii Moldova în calitate de limbă de stat. Aceasta a fost una din principalele realizări ale procesului de renaştere naţională a poporului moldovenesc”, se arată în mesajul lui Dodon.

În același timp, șeful statului vrea ca limba moldovenească să fie studiată de toți cetățenii.

„Limba moldovenească este patrimoniul nostru naţional comun, indiferent de originea noastră etnică. Este foarte important să ne păstrăm limba şi mai ales denumirea sa – aşa cum era numită de către bunicii şi străbunicii noştri, din generaţie în generaţie. Este extrem de important să creăm condiţii pentru ca limba moldovenească să fie învățată de toţi locuitorii ţării noastre”, își continuă acesta mesajul.

Nu în ultimul rând, Dodon amintește că pe teritoriul Republicii Moldova locuiesc reprezentanţi ai mai multor etnii care au drept limbi materne rusa, ucraineana, găgăuza, bulgara, armeana, poloneza, idiş şi alte limbi, iar această diversitate lingvistică întrunește puterea şi frumuseţea societăţii noastre.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •