Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, declară că acţiunile guvernării de la Chişinău din ultimile zile demonstrează în mod elocvent caracterul ei „antieuropean, antidemocratic şi dictatorial”.

„Că sunt victime ale acestui regim oligarhic, ajung să conștientizeze rând pe rând toti cetățenii țării, indiferent de apartenența lor culturală, etnică sau de opțiunile lor politice, civice sau de altă natură. Platforma Demnitate și Adevăr, în calitate de partid de orientare democratică, de esența europeană a sesizat în permanență opinia publică națională și internațională, inclusiv autoritățile statelor vecine, privind pericolul și riscurile ce le comportă consolidarea regimului Plahotniuc, sprijinit plenar de complicele său Dodon cu tot suportul său intern și extern”, menționează Năstase, după intervenţia în forţă a poliţiei la protestul unioniştilor.

În opinia politicianului, regim și-a arătat din nou adevărata sa față, „ceea ce ar trebui să ne motiveze o dată în plus în demersul nostru de consolidare a întregii societăți și de conjugare a eforturilor noastre în lupta pentru scoaterea țării din captivitate”.

Năstase a condamnat „modul în care o manifestație pașnică anunțată din timp de organizatori a fost astăzi obstrucționată, iar participanții la aceasta, cetăţeni ai R. Moldova și României, au fost maltratați cu cruzime”.

În context, liderul Platformei DA a făcut apel către instituțiile Internaționale specializate în Apărarea Drepturilor Omului și a Democrației pentru a lua atitudine și a apăra cu toate mijloacele de care dispun drepturile și libertățile noastre prevăzute de Constituție și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •