PAS condamnă „acţiunile violente” ale poliției faţă de participanţii la Marea Adunare Centenară

Autor: , in Politic / Populare / 2 septembrie, 2018, 11:30

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), condus de către Maia Sandu, condamnă „acţiunile violente şi provocatoare ale forţelor de ordine subordonate regimului Plahotniuc faţă de participanţii la Marea Adunare Centenară, după modul în care s-a acţionat împotriva Mişcării ACUM pe 26-27 august”.

În context, reprezentanții PAS cer încetarea aplicării forței faţă de manifestanții paşnici.

„Cerem încetarea imediată a aplicării forței faţă de manifestanții paşnici şi asigurarea ordinii publice în timpul protestelor, în conformitate cu prevederile Constituţiei Republicii Moldova, care garantează respectarea drepturilor cetăţenilor indiferent de opțiunile lor politice, ideologice, religioase sau etnice”, se arată în mesajul reprezentanților PAS.

Amintim că, duminică, 1 septembrie, manifestația unionistă care a culminat Marșul Centenar s-a soldat cu violențe după ce un grup de unioniști a blocat o bandă de circulație în semn de protest față de refuzul autorităților moldovenești de a permite accesul în Chișinău a trei autocare ce veneau din România.

Autoritățile au refuzat să permită accesul autocarelor chiar dacă participanții la manifestația din PMAN au cerut în mod repetat acest lucru. Ulterior un grup de protestatari, printre care și deputatul român Constantin Codreanu, s-au deplasat la autocare pentru a discuta despre această problemă, dar la scurt timp spiritele s-au încins.

Mai mulți unioniști au blocat o bandă a traseului Chișinău-Ungheni, dar au fost evacuați de mascați și aruncați pe marginea drumului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X