Vizita liderului separatist Vadim Krasnoselski la reședința prezidențială de la Condrița, anunțată anterior de președintele Igor Dodon, reprezintă o „sfidare la adresa securității statului”, acuză un grup de veterani ai războiului de la Nistru.

Potrivit acestora, gestul lui Dodon, de a-l invita pe Krasnoselski la Chișinău, este „pasibil de răspundere penală”.

„Ceea ce face acest așa-zis președinte este o sfidare crasă a securității statului, a demnității celor ce au luptat pentru independența acestei țări. Dodon, ca și Shor, este un pion al lui Plahotniuc. Nu putem accepta așa ceva”, a declarat colonelul Chiril Moțpan.

Generalul Anton Gămurari l-a acuzat pe Dodon că ar diviza societatea și urmărește doar interese politice personale.

„Dodon are un grup de consilieri care cândva au contribuit la crearea separatismului. Ale cui sfaturi le îndeplinește el depunând flori celora care au luptat împotriva noastră, sau acordându-le cele mai importante distincții?”, a acuzat Gămurari.

„Prin acțiunile statului el reprezintă interesele altor state, nu poporul. El încalcă prevederile constituționale”, a menționat și colonelul Gheorghe Slutu.

Potrivit unui comunicat de la Președinție, „în rezultatul înțelegerilor preliminare, pentru data de 6 septembrie, este planificată întrevederea dintre Preşedintele Republicii Moldova şi liderul regiunii transnistrene, care va avea loc la Reşedinţa de Stat de la Condriţa”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here