Năstase, despre imperiul imobiliar al lui Plahotniuc: „Vine vremea când totul apare la suprafață”

Autor: , in Politic / 5 septembrie, 2018, 17:34

Nimeni nu poate ascunde veșnic propriile minciuni și ilegalități, vine vremea când totul apare la suprafață. Astfel a reacțional liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, la investigația legată de imperiul imobiliar al liderului Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc.

Mai mult, Năstase îndeamnă presa liberă să investigheze casele lui Plahotniuc și din Dubai, acolo unde, după identități și cetățenii străine, acesta și-ar fi ascuns o bună parte din averile dobândite pe banii furați de la moldoveni.

Liderul Platformei Da amintește și de denigrările din campania electorală municipală, când se vehicula că ar avea 11, dintre care mai multe ar fi fost anexe.

„A furat miliarde de dolari de la țara noastră, de la oamenii ei, transformând Moldova în cea mai săracă țară din Europa. În alegerile prezidențiale și pentru Primăria Chișinău, refuzând să intre personal în competiție, acesta a demarat campanii de denigrare și linșaj mediatic fără precedent împotriva mea. Amintiți-vă cum insinua, ticăloșește, că aș avea ba 6, ba 9, iar în final 11 case. În realitate, era vorba despre casa părintească cu câteva acareturi de care dispun toți oamenii proveniți de la țară, din satele noastre dragi. De fapt, niște bunuri inestimabile față de toate averile lui fabuloase, dobândite ilicit din banii tâlhătiți de la bănci, societăți, antreprenori, simpli cetățeni. Din laundromate, din miliardele ascunse în offshore-uri, din bugetul țării și de oriunde se poate fura! Nimeni nu poate ascunde veșnic propriile minciuni și ilegalități, vine vremea când totul apare la suprafață”, se arată în reacția lui Andrei Năstase.

În opinia acestuia „rechizitoriul tâlharului principal al țării devine tot mai neîncăpător, în așteptarea unui procuror independent și a unei justiții scoase din captivitate care să facă – și va face – dreptate”.

De când s-a făcut politician, Vladimir Plahotniuc a avut grijă să-și ascundă proprietățile de peste hotare în spatele unor firme paravan și persoane interpuse. Imperiul imobiliar din străinătate al oligarhului moldovean numără mai multe proprietăți exclusiviste care n-au figurat niciodată în declarațiile lui de avere.

RISE Moldova a identificat patru dintre ele. Înșiruite pe axa Geneva – Sciez – Les Houches – București, vilele valorează peste 30 de milioane de euro, adică peste jumătate de miliard de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X