Sursă foto: chisinau.md

Lucrările conform contractului privind “Reabilitarea rețelelor de canalizare” sunt în plină desfășurare. Astfel, furnizorul de apă informează că începând cu data de 3 septembrie, a început testarea colectorului menajer-fecaloid reabilitat, din strada București, în perimetrul străzilor A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu –Bodoni, iar ulterior după ce colectorul vechi va fi scos din funcțiune, pe acest tronson de drum șoferii pot circula fără impedimente.

De menționat, că în total pe strada București, mai exact porțiunea de drum cuprinsă între străzile A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu –Bodoni au fost reabilitate 250 metri de colector menajer-fecaloid cu Diametru 315 mm, fiind efectuate și mai multe branșări în ogrăzi. Iar din 6 septembrie, curent, antreprenorul preconizează să demareze lucrările pe strada Sfatul Ţării, porțiunea de drum între perimetrul străzilor Anton Corobceanu și str. Alexei Mateevici. Lucrările vor dura până la sfârșitul lunii noiembrie. Graficul de lucru poate suferi modificări în funcţie de volumul şi complexitatea lucrărilor efectuate. Atenționăm, că în acest sens ar putea fi operate modificări ale schemei de organizare a circulaţiei transportului public.

Totodată în prezent continuă lucrările de reabilitare a colectorului menajer-fecaloid în perimetrul străzilor I. Pruncul, Sf. Andrei, Sfatul Ţării, care se preconizează a fi finisate până la 10 octombrie, curent. Traversarea drumului se va efectua prin metodă deschisă, în timpul nopții sau în zilele de odihnă. Până în prezent, însă muncitorii au reușit să instaleze în jur de 220 metri de colector menajer-fecaloid cu Diametru 400 mm și circa 150 metri de colector menajer-fecaloid cu Diametru 315, fiind montate mai multe cămine.

Amintim că, contractul pentru reabilitarea a circa 7 km de rețele de canalizare în valoare de peste un milion de euro, este executat de către compania locală „Comalion LCA” SRL, oferta căreia a fost desemnată câştigătoare ca urmare a licitaţiei internaționale. Implementarea acestui contract face parte din cadrul Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chişinău în valoare totală de circa 61,8 mln euro, finanţat din sursele creditelor contractate de S.A. „Apă-Canal Chişinău” de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi a grantului investiţional acordat de către Uniunea Europeană, prin Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate (FIV UE).

Atragem atenția că informaţiile grafice privind reabilitarea reţelelor în cadrul Programului de Investiții pot fi vizualizate accesând pagina web:http://gisweb.acc.md/reabilitare-retele/

Ne cerem scuze pentru incomodităţile create.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here