Surpriză la US Open: O japoneză a câștigat trofeul în fața Serenei Williams

Autor: , in Sport / 9 septembrie, 2018, 10:46

Japoneza Naomi Osaka a câştigat US Open, ultimul Grand Slam al anului de la Flushing Meadows din New York, după ce a învins-o în finală pe Serena Williams cu 6-2, 6-4, într-un meci în care americanca şi-a pierdut cumpătul după ce arbitrul i-a dat mai multe avertismente, culminând cu cel pentru abuz verbal lac adresa arbitrului de scaun care a făcut-o să piardă un ghem, relatează AFP.

Osaka a fost evident mai bună în primul set, pe care l-a adjudecat cu 6-2. La debutul setului doi, Serena a primit la 1-0, în al doilea ghem, un avertisment pentru ”coaching”, după ce antrenorul ei Patrick Mouratoglou a făcut un gest evident către jucătoarea sa. Al doilea avertisment a venit după ce şi-a rupt racheta de teren, la 3-2. Când a realizat că este al doilea avertisment, Williams şi-a pierdut nervii şi i-a spus arbitrului, portughezul Carlos Ramos : ”Este incredibil, nu am primit coaching. Nu am trişat, nu am trişat în viaţa mea, mă lupt pentru ce este corect, îmi datoraţi scuze”.

La 4-3 pentru Osaka, Serena a avut o nouă ieşire la adresa arbitrului: Nu vei mai arbitra niciodată vreunul din meciurile mele. Îmi datorezi scuze. Eşti un hoţ, mi-aţi furat un punct”. Carlos Ramos i-a acordat un al treilea avertisment pentru abuz verbal şi Serena a pierdut ghemul, astfel că scorul a devenit 5-3 pentru japoneză. Williams a câştigat pe serviciul ei, s-a apropiat la 4-5, dar Osaka a servit excepţional şi a câştigat setul şi meciul cu 6-2, 6-4, într-o atmosferă care a devenit ostilă, în parte pentru că publicul nu a înţeles motivul pentru al treilea avertisment, scrie Agerpres.

Nu este prima oară când Serena a avut o asemenea ieşire la US Open. În 2009, în semifinala cu Kim Clijsters, ea a ameninţat un arbitru de linie, pentru că a semnalizat o greşeală de picior. A urmat pierderea unui punct, ca penalizare, şi apoi pierderea meciului.

Osaka, nr, 19 mondial, a scris o pagină de istorie pentru tenisul nipon, devenind prima jucătoare din Japonia, atât la fete cât şi la băieţi, care triumfă într-un Grand Slam, la doar 20 de ani.

”Este ireal. Poate peste câteva zile voi realiza. Ştiu că toată lumea ţinea cu Serena şi sunt dezolată că totul s-a încheiat aşa, a spus Osaka cu lacrimi în ochi, după ce a primit trofeul. A fost visul meu să joc cu Serena în finala US Open. Sunt recunoscătoare că am putut s-o fac”.

Serena a cerut publicului să nu mai fluiere la ceremonia de premiere şi a a felicitat-o pe Osaka: ”Ea a jucat bine. Este primul ei Grand Slam. Recunoaşteţi meritele ei. Felicitări Naomi”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X