Tudor Deliu a fost ales noul președinte al PLDM

Autor: , in Politic / Populare / 9 septembrie, 2018, 16:17

Președintele fracțiunii Partidului Liberal Democrat din Parlament, Tudor Deliu, a fost ales noul președinte al formațiunii în cadrul celui de-al șaptelea Congres al partidului.

Congresul al VIII-lea extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova constată că Republica Moldova se confruntă cu cel mai „diabolic regim politic din toată istoria sa, caracterizat prin uzurparea puterii de către clientela politică a Partidului Democrat și preluarea controlului statului de un grup restrâns de persoane cu vădite inclinații spre dictatură și teroare”.

„Sistemul politic din ţara noastră a fost supus unei intervenții arbitrare, care are ca scop conservarea puterii pentru actuala guvernare. Democrația a fost transformată într-o fantomă, singurul scop al căreia este mimarea unor alegeri și legiferarea unei puteri politice impuse prin fraudă electorală și intimidare. Impunerea unui sistem electoral contestat de întreaga societate, dar și de partenerii externi ai Republicii Moldova, trădează planul actualei guvernări de a anihila influența partidelor politice și de a elimina orice concurenţă, toate cu un singur scop — menţinerea la putere cu orice preţ, contrar voinţei poporului”, se arată în rezoluția Congresului.

„Constituţia, care garantează bazele democratice de funcţionare a statului, a fost ignorată pe toată perioada guvernării Partidului Democrat, care a neglijat cu desăvârșire principiul separării puterii în stat. Parlamentul, instituţia principală în stat, nu mai reflectă opțiunea electoratului, iar configurația lui a fost modificată prin corupere, șantaj și presiuni de ordin juridice. Partidul Liberal Democrat a pierdut astfel 18 deputați, situația fiind una generalizată și care este comună tuturor partidelor reprezentate în Parlament. Legislativul a încetat să mai exercite una dintre funcţiile sale de bază — controlul parlamentar asupra procesului de implementare a legilor. Întregul proces politic și guvernamental este controlat de Partidul Democrat fără a avea consimțământul electoratului”, se mai arată în rezoluția.

În rezoluție se mai arată că „Guvernul este condus din umbră prin structuri paralele de persoane care nu dețin nicio funcție oficială în stat. Executivul este, la ora actuală, instrumentul prin care mafia îşi realizează propriile interese, acoperindu-se cu acţiuni populiste, în încercarea de a manipula încă o dată cetăţenii în ajunul alegerilor din 2019. Corupţia a afectat toate instituţiile publice şi este fenomenul ce defineşte esenţa guvernării actuale”.

În perspectiva alegerilor parlamentare din 2019, PLDM reprezintă opţiunea ce oferă şansa de renaştere, modernizare şi refacere morală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X