(VIDEO) Năstase cheamă la proteste ample: În dictatura lui Plahotniuc viața a ajuns să nu mai valoreze nimic

Autor: , in Politic / Populare / 9 septembrie, 2018, 10:57

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a condamnat ferm acțiunile autorităților, de a expulza șapte profesori turci în țara lor de origine, acolo unde au fost întemnițați. El a chemat la solidarizare cu aceștia și a îndemnat cetățenii la proteste ample.

„În loc ca autoritățile să-i protejeze pe acești oameni care au adus valoare adăugată țării noastre, regimul Plahotniuc a decis să-i răpească într-un stil NKVD-ist și să-i trimită într-o țară în care viața le este pusă în pericol”, a comentat Năstase.

În opinia președintelui Platformei DA, „prin această acțiune de o ticăloșie fără margini, destinele a șapte oameni sunt distruse într-un mod cinic și ticălos pentru a satisface niște pofte dictatoriale”.

„Trăim într-o dictatura în care un criminal a decis că statul pe care l-a capturat poate să comită orice crimă împotriva poporului, pentru că viața oamenilor simpli, cetățeni sau nu ai Republicii Moldova, a ajuns să nu mai valoreze nimic”, a spus acesta.

În context, el s-a adresat „reprezentanților partidelor politice de opoziție, a societății civile, profesorilor, elevilor, studenților, tuturor cetățenilor care mai cred în demnitatea umană, în stat de drept, în lege, în respectarea drepturile fundamentale ale omului”.

„Vă îndemn să ne mobilizăm pentru ample acțiuni de protest împotriva acestor abuzuri care pun în pericol viața noastră, a tuturor celor care ne aflăm pe teritoriul Republicii Moldova. Este mai mult ca niciodată nevoie ca toți cetățenii Republicii Moldova să se solidarizeze cu acești oameni în suferință, cu victimele abuzurilor conducerii Republicii Moldova, cu acești oameni pe care țara pe care au iubit-o, în care au trăit și lucrat de mulți ani, i-a trădat”, a mai spus Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X