Președintele Parlamentului Andrian Candu se arată dezamăgit de reacția moldovenilor la aflarea vesti despre accidentul în care a fost implicat șeful statului, Igor Dodon. În opinia speakerului, moldovenii se află într-o „criză de moralitate”, iar lupta pentru putere „este pusă mai sus decât compasiunea și omenia”.

„Am discutat cu domnul președinte Dodon ca să mă asigur că este bine după accidentul auto în care a fost implicat. Dincolo de competiția politică, indiferent de simpatii și antipatii, trebuie să rămânem oameni. Comentariile care au invadat spațiul public m-au dezamăgit. Trecem printr-o criză de moralitate când lupta pentru putere este pusă mai sus decât compasiunea și omenia”, spune Candu.

Speakerul amintește că a trecut, în familie, printr-o tragedie legată de un grav accident auto. Acesta spune că recuperarea a fost grea, dar posibilă datorită susținerii de care a avut parte.

„În istorie țările și societatea s-au dezvoltat și au avut salturi calitative numai împinse de emoții pozitive și încredere. Dezvoltarea statului nostru și a noastră ca societate este posibilă numai prin toleranță, respect reciproc și grijă. Indiferent că acesta este Președintele Republicii Moldova, cei 7 cetățeni turci și familiile lor sau alți oameni, compasiune, înțelegere și respect trebuie sa fie pentru toți. Domnule președinte Dodon Igor, recuperare cât mai grabnică. Sănătate familiei și celorlalți implicați în accident”, se mai arată în mesajul lui Andrian Candu.

Amintim că, cortegiul președintelui Igor Dodon a fost implicat într-un accident rutier pe traseul Strășeni – Călărași.

Un martor ocular a comunicat pentru cotidianul.md că în mașina inversată se afla Igor Dodon, un copil de aproximativ 10 ani, o bătrână și doi bodyguarzi. Mai întâi a fost scos copilul, bătrâna, iar ulterior Igor Dodon. Sursa ne-a mai spus că Mercedesul președintelui s-a ciocnit cu un camion.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here