Andrei Năstase: „Prin răpirea banditească a celor 7 cetățeni turci, guvernarea oligarhică a dat start unei noi vendete”

Autor: , in Politic / 12 septembrie, 2018, 15:32

„Prin răpirea banditească și trimiterea la ocnă a celor 7 cetățeni turci, guvernarea oligarhică, cu complicitatea unui președinte iresponsabil, în fapt, a dat start unei noi vendete, nouă prin calitatea țintelor urmărite de beneficiari ei mari și mici și chiar prin mijloacele aplicate, inclusiv sperjurul”. Opinia îi aparține liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Potrivit acestuia, „nu e departe ziua când, după acest test, regimul va recurge la persecutarea, răpirea și chiar lichidarea opozanților săi, politici sau civici, jurnaliști sau scriitori, profesori sau medici din Republica Moldova”.

„Mulți se vor întreba, pentru ce, cu ce am greșit? Și răspunsul ni-l oferă și o primă investigație pe care am făcut-o în cazul profesorilor de la Liceul Orizont. Aceștia au fost răpiți de colaboratorii unei instituții esențiale în stat, dar capturată politic și mafiotic, care a ajuns să fie condusă de un purtător de valize în aeroportul Chișinău, gata să execute orice comandă, indiferent de consecințe”, spune Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA declară că la data expulzării celor 7 cetățeni turci nu exista niciun act juridic pe care s-ar fi bazat această faptă.

„Aceste acte au fost desenate ulterior, după producerea crimei și antedatate, fiind identice ca formă şi conținut, ca și trase la indigo, pentru fiecare dintre jertfe. Chiar și așa, toți cei care au aplicat pentru obținerea azilului politic, 5 la număr, au fost găsiți compatibili cu statutul solicitat și, totuși, condamnați cu dată anterioară și executați”, mai declară liderul Platformei DA.

„În condițiile unei justiții libere pe care cu sprijin popular neapărat o vom edifica, numele Botnari, Jizdan, Poalelungi, Popov vor figura în rechizitorii și sentințe penale emise în cele mai echitabile procese garantate de Constituție și Convenția Europeană a Drepturilor Omului”, se mai arată în mesajul lui Andrei Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X